Je fiets bepaalt hoe comfortabel het avontuur wordt.
FIETS
Wat is een goede fiets? Het antwoord hierop zal voor iedereen een beetje anders zijn. Gebruik een fiets met een zithouding die je gewoon bent en waar je meer dan 100 km kunt mee rijden. Het traject kent een paar “geaccidenteerde” stukken, zorg dus voor stevig materiaal dat tegen een stootje kan. De fiets moet ook comfortabel rijden over onverharde wegen. Een crossfiets of mountainbike kunnen het parcours aan, maar ook een goede trekkingfiets kan zeker dienst doen. Kortom, de keuze is aan jou. Fietsen kunnen makkelijk mee met het vliegtuig, de meerprijs durft nogal verschillen tussen vliegtuigmaatschappijen. Kijk hier voor meer info>
Stacks Image 706
Het parcours is een uitdaging voor mens en fiets, beiden verdienen een goede conditie bij de start.
RESERVEMATERIAAL
Organisatorisch is het onmogelijk om een fietswinkel aan reserveonderdelen te voorzien. Je doet er dus goed aan een aantal zaken te voorzien.
Laat je fiets alvast grondig nakijken voor afreis, zorg ervoor dat ketting en tandwielen nog in goede staat of nieuw zijn. Voorzie enkele reserve binnenbanden en ook een herstellingskit voor banden... voorzie genoeg: het record lekke banden tijdens de Kilimanjaro Bike Trail staat op 22 voor 1 deelnemer. Vermijd daarom ook dat je door gras of begroeiing rijdt, vooral de savanne is bezaaid met doornen! Eventueel kan je ook denken aan extra spaken, een ketting, ed... maar indien deze in goede staat zijn, overleven ze de tocht wel.
Stacks Image 712
Stacks Image 710
KAMPEERMATERIAAL
Je tent, slaapzak en slaapmat zijn vooral je rustplaats na een intensieve dag, maar ook bescherming tegen regen en insecten. Zorg ervoor dat je afgesloten ligt voor insecten door een goede binnentent. Gemakkelijk is ook als je de tent kan opzetten zonder gebruik te maken van tentharingen, soms is de ondergrond behoorlijk hard of met veel stenen.
Voorzie een (hoofd)lampje. De duisternis valt rond 18.00 u en hoewel je vroeg aan je nachtrust wil beginnen, is dat toch een beetje van het goede teveel.